Assistente
Aan de balie en aan de telefoon zal de assistente u te woord staan. De assistente zal naar de aard en de urgentie van uw klachten informeren. Soms kan zij u al met advies van dienst zijn.
Tot het takenpakket van de doktersassistente behoren: oren uitspuiten, uitstrijkjes maken, bloedprikken, wratten aanstippen e.d. Ook zal de doktersassistente uw bezoek bij de huisarts of de praktijkondersteuner inplannen.
Praktijkondersteuners
De POH-S ziet patiënten met diabetes mellitus, astma- en/of COPD-patiënten, verzorgt het CVRM-spreekuur en begeleidt mensen met stoppen met roken.
De POH-GGZ staat voor Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ werkt binnen de huisartsenpraktijk en begeleidt mensen met lichte psychische klachten, zoals piekeren, somberheid, angstklachten of werkstress/ burn-out. Ook bij chronisch psychische klachten die onder controle zijn kun je hulp krijgen van de POH-GGZ. De POH-GGZ is vaak een psycholoog of sociaalpsychiatrisch verpleegkundige.
Spreekuurondersteuner (SOH)
De spreekuurondersteuner ziet patiënten met veelvoorkomende klachten en klein letsel. Het kan zijn dat de assistente aan de hand van het uitvragen van de klachten u inplant bij de spreekuurondersteuner of een van de huisartsen.