Veelgestelde vragen

  • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

  • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

  • Lichaamsmateriaal dat na analyse overblijft kan voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt worden. Dit gebeurt op anonieme wijze, dat wil zeggen dat niet meer kan worden nagegaan van wie het materiaal afkomstig is. Indien u bezwaren heeft tegen het nader gebruik van uw lichaamsmateriaal, dan kunt u naar het bezwaarformulier bij de medewerker bloedafname of bij de balie bloedafname vragen.

  • Voor suikerziekte en bloedarmoede worden op afspraak door de doktersassistente de bloedwaardes bepaald.

    Voor overig bloedonderzoek gaat u voor de bloedafname naar verzorgingshuis De Meergaarden of naar één van de andere locaties rondom Eibergen.

    Haalt u wel eerst het laboratorium formulier bij de huisartsenpraktijk. Voor MST prikposten hoeft u geen formulier mee te nemen, deze is al digitaal verzonden.

    Prikposten SKB (Winterswijk)

    Hageman Medisch Centrum Eibergen

    J.W. Hagemanstraat 46-2,
    7151 AH Eibergen
    maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 10:00

    Wijkgebouw Rekken

    De Lindevoort 14,
    7157 AL Rekken
    maandag van 09:15 tot 09:30

    Gezondheidscentrum Den Papendiek

    Buitenschans 22,
    7141 EL Groenlo
    maandag t/m vrijdag 7:30 tot 11:00

    Streekziekenhuis Koningin Beatrix

    Beatrixpark 1,
    7101 BN
    Winterswijk
    Polikliniek 4 : maandag t/m vrijdag 08:00 tot 16:30

    Prik post Neede

    Marktstraat 13,
    7161 DG Neede
    maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 10:00

    Prikposten MST (Enschede)

    Prik post Neede

    Marktstraat 13,
    7161 DG Neede
    maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 10:00

    Polikliniek Haaksbergen

    Wiedenbroeksingel 4,
    7481 BV Haaksbergen
    maandag t/m donderdag 07:30 tot 12:30 & 13:00 tot 16:00
    vrijdag 07:30 tot 12:00

    Seniorencomplex De Bouwmeester

    Recreatieruimte ‘de Jordaan’,
    Vincentstraat te Haaksbergen
    dinsdag en vrijdag 08:00 tot 08:45

    Seniorencomplex De Hofferie

    Eibergsestraat 33,
    7481 HE
    Haaksbergen
    dinsdag en vrijdag 09:00 tot 09:45

    Attentie! Heeft u de vraag van uw huisarts gekregen nuchter uw bloed te laten afnemen ? Neem dan na 22:00 uur op de avond voor de afname geen eten in drinken meer. Uw avondmedicijnen kunt u nog wel met een beetje water innemen. ’s morgens voor de bloedafname neemt u geen ontbijt, geen drinken, niet roken en geen medicijnen in. Ook spuit u nog geen insuline. Na de bloedafname kunt u uw (meegebracht) ontbijt, drinken, medicijnen en insuline gebruiken.

  • De apotheek is elke dag geopend vanaf 08:30 t/m 17:30 uur. Voor actuele openingstijden tijdens de feestdagen, klik dan hier voor de website van de apotheek.

  • Uw privacy is op de volgende manieren gewaarborgd.

    • Slechts een deel van het persoonlijk dossier is zichtbaar. U ziet een opsomming van aandoeningen, zonder dat de inhoud van uw dossier zichtbaar is.
    • Voor de aanvraag van Digid is het BSN, het zogenaamde BurgerServiceNummer nodig. Digid is betrouwbaar: het wordt regelmatig op beveiliging en risico’s getest door een onafhankelijk bedrijf. Om uw in te loggen heeft u uw Digid en sms-code nodig. Deze sms-code is aan te vragen via de website van Digid.
    • Voor in Duitsland wonende patiënten: U kunt via de website van Digid een baliecode aanvragen. Daarmee kunt aan de balie in Enschede uw Digid activeren.

    Verder is het goed om het volgende te weten.

    • Voordat u toegang krijgt tot MijnGezondheid.net, ondertekent u samen met uw zorgverlener(s) een akkoordverklaring waar spelregels in staan. Deze akkoordverklaring is te vinden onder ‘handige om te weten’ – MijnGezondheid.net.  Deze akkoordverklaring worden door huisarts en uzelf ondertekent.
    • U kunt op MijnGezondheid.net informatie toevoegen, die u alleen zelf kunt zien. Deze informatie is dus niet zichtbaar voor uw huisarts of apotheker. Deze functionaliteit wordt aangeboden en technisch beheerd door Stichting Amulet. De onafhankelijke Stichting Digitaal Medisch Dagboek ziet erop toe dat Stichting Amulet zich aan de privacywetgeving houdt.
    • De overheid heeft geen inzage in uw dossier.
    • Mijngezondheid.net valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

    Let op!

    Gebruik MijnGezondheid.net nooit in spoedeisende gevallen!Houd er rekening mee dat de informatie op MijnGezondheid.net onvolledig kan zijn omdat: recente informatie misschien nog niet verwerkt is;er zorgverleners bij uw behandeling betrokken kunnen zijn die niet deelnemen aan MijnGezondheid.net;de huisarts en apotheker slechts delen (selecties) van uw dossier beschikbaar stellen op MijnGezondheid.netuw dossier mogelijk niet volledig gedigitaliseerd is.Patiënten moeten zelf alert zijn.

    Geef nooit persoonlijke gegevens aan iemand anders!

  • Voor het testen van urine voor verschillende onderzoeken, zoals bijvoorbeeld op urineweginfectie of SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) wordt u gevraagd om urine in te leveren. Bij voorkeur hebben wij dan de eerste ochtendurine (plas). Wanneer dit niet mogelijk is dan urine afnemen nadat drie uur niet geplast is.

    Afname bij de vrouw:

    • De schaamstreek (omgeving en de binnenkant van de schaamlippen) goed wassen onder de douche of met een schoon washandje.
    • Spreidt daarna met de vingers de schaamlippen (zodat de urine niet langs de huid kan lopen).
    • Het eerste deel van de urine laten weglopen, deze portie bevat celdebris (kapotgegane cellen) en darmbacteriën.
    • Daarna de container volplassen. Bij container (klein potje) voor laboratoriumtesten volplassen tot bovenkant etiket. *)

    Afname bij de man:

    • De penis (voorhuid teruggetrokken houden) goed wassen onder de douche of met een schoon washandje.
    • Schuif de voorhuid naar achteren.
    • Het eerste deel van de urine laten weglopen.
    • Daarna de container volplassen. Bij container (klein potje) voor laboratoriumtesten volplassen tot bovenkant etiket. *)

    *) Als het lastig is om rechtstreeks in de container te plassen dan in een goed schoongemaakt potje of bakje plassen en de opgevangen urine direct overschenken in de (laboratorium-)container.

    Een container (klein potje) kunt u bij ons gratis ophalen.

  • Wat doen wij met gevonden voorwerpen?

    • Wij bewaren gevonden voorwerpen gedurende 1 maand.
    • Na deze termijn brengen wij gevonden voorwerpen naar het loket bij de gemeente Berkelland te Borculo.

    Dus mocht u iets verloren zijn tijdens een bezoek aan onze praktijk, neem dan gerust contact met ons op om te vragen of wij het gevonden hebben.